(205) 288-1035

Locurile de munca in strainatate in topul preferintelor romanilor !

Numarul locurilor de munca in străinatate este în crestere în aceasta perioada in urmatoarele domenii:

hoteluri/turism,restaurante/catering, vase de croazieră, agricultura/silvicultura/zootehnie și constructii/amenajari interioare,  acestea fiind domenii de activitate sezoniera.914-492-2513

Dacă e să facem un top al tarilor din care provin cele mai multe oferte de job-uri in strainatate, cele mai multe oferte vin din . Sunt în jur de 5.000 de locuri de muncă, de la medici pana la bucatari, ospatari sau spalatori auto. Aproximativ 40% dintre ofertele de munca sunt destinate personalului medical și sanitar, cu precadere asistentilor medicali și infirmierilor, iar 60% sunt destinate care au o calificare sau au absolvit studii superioare.
Pe locul al doilea se afla Germania, care pune la dispozitie aproximativ 3.500 de job-uri pentru romani specializati în diverse domenii. Se cauta muncitori în constructii pentru salarii între 1.800 și 2.500 de euro, in functie de calificare, absolventi de medicina, sau ajutori  de bucatar care poate primi aproximativ 1.000 de euro. Irlanda este o alta cu un numar ridicat de oferte de munca, respectiv 1.400 de locuri de munca în domenii variate: personal medical și sanitar, hoteluri/turism, IT/software.
payworkPe locul al treilea se afla Grecia, care pune la dispozitie pentru romani în jur de 3.000 de oferte de munca . Desi afectata puternic de criza economica, lucrurile au început sa evolueze pozitiv in ultima perioada in ceea ce priveste oferta locurilor de munca pentru romani.  Insa, potrivit companiilor care fac recrutari, tarile in care s-a instalat criza economica nu mai sunt atat de cautate. Interesul romanilor nu mai este axat ca in anii trecuti pe Grecia, Italia sau Spania, ci acestia prefera Germania sau Marea Britanie.
Studii recente arata ca cei mai cautati pentru locuri de munca in strainatate sunt romanii specializati în job-uri din domeniul hotelier/turism (53.172 de oferte), la care se mai adauga și cei care ar putea sa munceasca pe vase de croaziera – 41.295. Pe langa acestea  au mai fost 25.619 de locuri de munca în strainatate pentru personal medical și sanitar, 21.471 pentru ingineri, 14.136 pentru lucratori în restaurante/catering și s-au cautat circa 25.000 de persoane care sa se ocupe de ingrijirea unor batrani sau copii.

(470) 446-0872

Criza locurilor de munca in
Romania a pierdut in perioada de criza peste 400.000 de locuri de munca, adica tot ce s-a castigat in intervalul de boom economic, iar somajul a inregistrat o crestere semnificativa, potrivit Blocului National Sindical (BNS). „Rata somajului se situeaza la ora actuala la maximul ultimilor opt ani, fiind de 7,4%, un maxim al somajului inregistrandu-se in randul tinerilor (23,7%).”
Peste 100.000 de companii au disparut de pe piata, iar presiunea asupra locurilor de munca vacante este foarte mare , in prezent existand 28 de someri/loc de munca vacant.4154246930
In ultimii trei ani, 900.000 de persoane reprezentand numai 10% din populatia ocupata din Romania, au participat la programele de formare profesionala. Din acest considerend, este necesara o absorbtie cat mai buna a fondurilor europene destinate resurselor umane si deasemenea este nevoie de reducerea finantarii din fonduri publice a pregatirii profesionale a angajatilor.
Somajul nu va reusi sa ajunga la nivelul de dinaintea crizei financiare globale decat in aproximativ 2 ani, iar asta doar daca guvernul va continua cu masurile de austeritate, provocand insa tensiuni sociale importante.

35% dintre romanii care muncesc sunt „foarte ingrijorati” ca si-ar putea pierde locul de munca in viitor. In plus, 41% dintre romani se tem mai tare ca partenerul de viata ar putea concediat, in timp ce 44% dintre romani sunt preocupati de intrarea in somaj a copiiilor lor.
Din studiile recente  rezulta ca Romania a pierdut, in perioada de criza, peste 400.000 de salariati din randul companiilor care au cel putin 10 angajati. Cele mai instabile ocupatii sunt: ospatari si barmani, agenti in activitatea financiara, agenti comerciali si personal de paza si ordine publica. Cele mai stabile ocupatii sunt cele de electricieni, montatori si reparatori de linii electrice aeriene si subterane, electromecanici si reparatori de aparate si echipamente electrice si infirmiere si ingrijitoare in institutii de ocrotire sociala si sanitara.

3142994037

Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii!

 In perioada 31.10 – 04.11.2012, ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din organizeaza, sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cea de-a XVII-a editie a Targului International de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – .In aceeasi perioada vor avea loc si:

International pentru industria alimentara,

EXPO DRINK&WINE – Targ de vinuri si bauturi alcoolice

ALL PACK – Targ International pentru ambalaje, materiale, si echipamente specifice

deschiderilor oficiale va avea loc miercuri, 31 octombrie, ora 10.00 la Sala Titulescu (ROMEXPO) si se va desfasura in prezenta:

• Doamnei Mariana – Director General ROMEXPO

• Domnului Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

• Domnului Dacian Ciolos – Consilier European pentru Agricultura

• Domnului Sorin Vornic – Presedinte Consiliu de Administratie ROMEXPO, Presedinte Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea

Targul INDAGRA va gazdui la editia din acest an peste 400 de firme, din 22 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea (Sud), , Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, , Republica Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria si Romania, suprafata inchiriata insumand arealul a 6 pavilioane Romexpo, precum si toate platformele exterioare, respectiv 30.000 .

Dintre evenimentele conexe pregatite pentru editia din acest an mentionam: forum-urile, seminariile si concursurile organizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Salonul de Pasari Rare organizat de catre Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, cat si concursul National de Taurine sau expozitia celor mai valoroase rase de ovine, caprine, cabaline si bovine, prezentate de catre Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie.

In acelasi timp, peste 200 de companii din 19 tari vor expune in Pavilionul Central pe o suprafata totala de 8.000 mp in cadrul ALIMENTA – Targ International pentru industria alimentara, ALL PACK – Targ International pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice si EXPO DRINK&WINE – Targ de vinuri si bauturi alcoolice, completand tematica INDAGRA si oferind astfel, cadrul ideal de ofertare, negociere si contractare dintre cele mai mari companii si publicul specialist.

Evenimentele sunt adresate atat publicului specializat, cat si publicului larg: copii, elevi si studenti, care vor putea viziona cele mai frumoase exemplare de pasari si animale sau vor putea degusta din produsele alimentare bio, prezentate de catre cele peste 60 de firme membre ale Asociatiei Operatorilor din Agriculutura Ecologica sau de la Targul de Produse Traditionale, situat pe Aleea Negustorilor.

Programul de vizitare al expozitiilor este urmatorul:

• 31 Octombrie – 03 Noiembrie 2012, intre orele 10.00-18.00

• 04 Noiembrie 2012, intre orele 10.00-16.00

In premiera la TIB 2012: Salonul China Engineering & Technologies!

In perioada 17 – 20 octombrie 2012, Centrul Expozitional ROMEXPO va gazdui cel mai complex eveniment dedicat sectoarelor industriei

grele din Europa Centrala si de Est, in cadrul celei de-a 38-a editii a Targului Tehnic International Bucuresti – TIB.

In premiera pentru Romania, in vederea atragerii de investitii straine in tara noastra, TIB 2012 va gazdui in Pavilionul C2, Romexpo,

Salonul China Engineering & Technologies unde vor participa peste 40 de companii cu activitate in realizarea de proiecte pe plan extern in

domeniile infrastructurii, constructiilor si energiei.

Cu aceasta ocazie, vor fi dezbatute noi oportunitati de colaborare privind extinderea relatiilor de afaceri dintre companiile chineze si

mediul de afaceri din Romania.

864-844-3597

Promovarea companiei prin productii video

Promovarea companiei si a job-urilor prin productii  video, pe site si  in cadrul emisiunilor  TvJobs.

&;

Testimoniale cu angajatii dvs. – cresterea capitalului de imagine al companiei (employer branding).

Materiale video cu secvente din timpul activitatii de zi cu zi

– crearea unei imagini de ansamblu despre atmosfera de la locul de munca si conditiile de lucru;

– interviuri cu angajati din departamentul de resurse umane si din conducere – consolidarea credibilitatii companiei;

– difuzarea materialelor in spatiul LIVE tvjobs (in cadrul emisiunilor live);

– crearea pe blogul TvJobs a unei pagini speciale, cu detalii text si materialele video;

– incarcarea acestor materiale pe canalul tvjobs de pe youtube;

– distribuirea materialului pe canalele de social media.

Aveti posibilitatea de a participa, in calitate de invitat, la una din emisiunile live ale TvJobs.

Informatiile video despre compania dvs. vor vizibile 24/7 si astfel vor putea urmarite de un procent mult mai mare de utilizatori/candidati.

Filmare profesionala High Definition 1080i– calitate video  HDR 

Video intre 5 – 10 minute – fundal sonor inclus

Usor de incarcat si pe pagina web a companiei dvs.

contact: office@tvjobs.ro

 

[like-gate]

[/like-gate]

a doua zi de la lansarea site-lui!

…atat de Simplu

&;

Incercam sa facem lucrurile simple pentru tine, intalnirea dintre angajator si candidat, dreptul la un interviu.

Singura Televiziune de Joburi este gata, mai este putin pana la marea lansare.

Site-ul Tvjobs.ro este online de 2 zile si cresterile de useri se multiplica din ora in ora,

Pagina de Facebook a primit peste 800 de LIKE-uri,

Conform Trafic.ro suntem pe locul 23 in categoria Locuri de munca.

Prinde si tu promotia de lansare! Posteaza gratuit 10 anunturi pe tvjobs.ro daca esti angajator.

-vezi motivele pe blog

/tvjobs.ro/68/de-ce-sa-postezi-job-uri-pe-tv-jobs/#more-68 Continuă lectura „a doua zi de la lansarea site-lui!”

Capitolele unui CV

Te-ai hotarat sa-ti faci un CV pentru a te angaja, atunci a nevoie sa aduni cateva informatii de baza inainte sa te apuci de scris si sa faci ca ele sa iasa in evidenta. Nu trebuie sa te bazezi pe sabloane, incearca sa-ti faci propriul Cv, original si usor de citit, evidentiaza cele mai performante elemente din ta. Citeste-l si fii mandru de el, asuma-ti CV-ul.

Cele mai importante categorii ale lui sunt:

Continuă lectura „Capitolele unui CV”

De ce sa postezi Job-uri pe TV Jobs?

Avantajele postarii pe tvjobs:

Pe TvJobs.ro aveti posibilitatea de a posta 10 anunturi gratuite pentru o perioada de 90 de zile cu optiunea de republicare a anuntului.
– zilnic in timpul programului live se comenteaza toate locurile de munca postate noi si se analizeaza, pentru ca angajatorii sa primeasca cv-uri cat mai apropiate de cerinte.

– postare harta in anunt cu detalii despre job si locul interviului.

– posibilitatea de postare a unei pagini, imagini sau grafici personalizate avand la dispozitie html, bold, paragraf, culori.

CV live  – dupa postarea anuntului vezi automat ce Cv-uri din baza de date corespund cerintelor cerute de job.

– crearea unui profil de companie cat mai vizibil, cu logo vizibil si in anuntul scurt- lista

– un tablou de comanda foarte usor, intuitiv ce va ajuta sa postati job-uri foarte usor.

Continuă lectura „De ce sa postezi Job-uri pe TV Jobs?”

Salarii ce incep cu 4.200 Euro pentru romani

&;

emisiune test astazi 24.01.2012

 

Parca mi-e teama sa scriu aceast an, 2012; dar DD ne-a asigurat ca e un inceput bun, daca stau si in balanta invataturile Mayase si ceea ce zice DD  ajung sa-mi dau sema ca 2012 e de fapt un an ca oricare altul ce nu trebuie sa ne sperie, nici macar precizia cu care se anunta la meteo ora la care incepe ninsoarea si la care se termina – astazi ora 02.00 si se termina maine la ora 18.00.

Ascultand versurile lui Adrian Paunescu, cantate de Victor Socaciu in melodia „Oameni de zapada” am decis privind pe geam la fulgii de zapada sa incep Blogul Tv jobs; si l-am inceput cum nu se poate mai bine cu o analiza intre DD si Mayasi, Paunescu si fulgii mari de zapada din Hans Christian Andersen.

 

Salarii ce incep cu 4.200 Euro pentru romani

5612743718