Studio RBF
Välkommen till Studio RBF

Studio RBF startade 2016 av Richard Bjurström för att producera animerade kortfilmer. Kortfilmerna har visats på filmfestivaler i Sverige och internationellt och blivit flerfalt prisbelönade. Den första filmen, Babiandjungeln, har vunnit Bästa film vid två filmfestivaler: Stockmotion 2016 (Lättvikt 1: 6-12 år), samt Stockholm Filmfestival Junior 2017, En minut film (6-10 år). Den har även visats internationellt vid Adelaide International Youth Film Festival 2017 och kommer visas på Sydney International Festival of Films by Children 2018.
Richard anmälde sin tredje film, Drakskogen, till den internationella filmfestivalen i Hannover: Up and coming 2017. Han blev uttagen till denna välrenommerade festival som en av 85 bidrag, av över 3000 sökande, och väl där gjorde filmen succé och vann A Special Mention (Hedersomnämnandet) i den internationella klassen, där han tävlade med upp till 27 år gamla filmskapare.


Richard arbetar främst med stop-motion teknik och 2D-animation men har även börjat med 3D-animation med lera. Han har en lång lista med framtida filmprojekt. Lillasyster Rebecca har nu även hon börjat med animation efter att vi byggt en animationsstudio.